Veelgestelde vragen

Deze pagina wordt in de komende dagen aangevuld

Alles weten over nieuwbouw? Kijk op Heijmansnieuwbouw.nl. Jouw hulp bij het kopen van een nieuwbouwhuis.

 

Veelgestelde vragen – Podium fase 2

Alle eigenaren van de woningen zijn voor een bepaald deel ook eigenaar van de binnentuin en dragen naar rato ook gezamenlijk de kosten voor het onderhoud.

Ja, er wordt een VVE opgericht, bij zowel de appartementen als de eengezinswoningen. De te verwachten kosten worden nog berekend. De makelaar of verkoop manager van Heijmans vertelt je graag meer.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je kosten voor het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van je woning.
Dit is de datum vanaf wanneer je als koper rente verschuldigd bent. Deze datum wordt genoemd in de hoera-brief.

De aanvullende rente is de rente die je betaalt vanaf het moment van overeenkomen tot de datum van transport bij de notaris. De aanvullende rente is fiscaal aftrekbaar en wordt ook wel transportrente genoemd.

Wanneer aan de opschortende voorwaarden is voldaan en we starten met de bouw, ontvang je een hoera-brief. In deze hoera-brief staat de peildatum voor en hoogte van de bouwrente aangegeven. De bouwrente is letterlijk de rente die je tijdens de bouw van je nieuwe woning dient te betalen. Als je later in het traject de woning koopt, ben je de bouwrente verschuldigd tot de datum van tekenen van de leveringsakte bij de notaris.

Zodra aan de opschortende voorwaarden* voldaan is en we weten wanneer de bouw gaat starten, ontvang je van Heijmans een aangetekende brief ‘Ingangsdatum voorbehoud financiering’. Dit is het moment waarop je financiële voorbehoud ingaat en je je hypotheek rondmaakt. De hypotheekakte zelf teken je tijdens het transport bij de notaris.

Natuurlijk is het mogelijk om al eerder aan de slag te gaan met het regelen van je hypotheek. Dit kan vanaf het moment dat de KAO getekend is. Je hypotheekadviseur kan vanaf dat moment al hypotheekoffertes bij de bank opvragen. Deze zijn echter maar een bepaalde tijd geldig en er zijn vaak kosten verbonden aan de verlening ervan.

* Onder de opschortende voorwaarden verstaan we de voorwaarden die vervuld dienen te zijn voordat de beslissing wordt genomen dat er wordt gestart met de bouw. Hieronder vallen o.a. de omgevingsvergunningen, het voorverkooppercentage en de planacceptatie SWK.

Het hebben van dubbele woonlasten valt niet te voorkomen bij de koop van een nieuwbouwwoning. Totdat je nieuwbouwwoning klaar is moet je immers ergens anders wonen. In deze periode betaal je naast de bouw van je nieuwe woning, ook voor je huidige onderkomen. Hoe groot de dubbele lasten zijn, is afhankelijk van de fase in het bouwproces en uiteraard jouw persoonlijke situatie. Laat je hierover goed voorlichten door een hypotheekadviseur.

Wanneer je de hypotheek niet rond krijgt binnen de termijn van 2 maanden (het financieringsvoorbehoud), kun je de koop kosteloos ontbinden. In dat geval moet je wel een verklaring van een bank overleggen waarin staat dat je de financiering niet rond krijgt.

In tegenstelling tot een bestaande woning, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam. Hierdoor worden bepaalde kosten niet in rekening gebracht (zie ook: Wat betekent ‘vrij op naam’?). Daarnaast heb je bij een nieuwbouwwoning in de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten. Doordat nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd zijn, woon je energiezuinig. Dit scheelt energiekosten!

Het opschortingsrecht houdt in dat je als koper het recht hebt om de betaling van de laatste 5% van de aanneemsom uit te stellen, totdat alle eventuele opleverpunten zijn opgelost. Heijmans stelt hiervoor een bankgarantie van 5%. Je betaalt als koper van tevoren dus wel 100% van de aanneemsom aan Heijmans.

Hoe graag je de woning ook wilt, de koop (met bijkomende kosten) moet financieel wel haalbaar zijn. We adviseren je daarom vroegtijdig je financiële situatie in kaart te brengen en financieel advies in te winnen. Hiervoor kun je een afspraak maken met een hypotheekadviseur of je stelt je vraag bij de makelaar. Een hypotheekadviseur kan vrijblijvend een haalbaarheidscheck voor je uitvoeren.

Tijdens de bouw van jouw nieuwe woning betaal je de aannemer in termijnen voor het werk dat hij verricht, de aanneemsom. De termijnen zijn gekoppeld aan de voortgang van de bouw. In de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) staat precies wanneer de termijn betaald moet zijn. Is de bouw al gestart op het moment dat je de woning aankoopt? Dan betaal je bij de notaris ook direct de reeds vervallen termijnen, eventuele bouwrente en aanvullende rente (transportrente).

De grondkosten betaal je tijdens het transport (het tekenen van de leverings- en hypotheekakte) bij de notaris. Je kunt betalen uit eigen middelen of vanuit je hypotheek en de factuur doorsturen naar je hypotheekverstrekker.

Wanneer je een woning koopt moet je rekening houden met extra kosten, zoals de advieskosten bij het afsluiten van de hypotheek en de notariskosten voor de hypotheekakte. Ook kunnen gewenste meerwerkopties (die niet in de KAO opgenomen zijn) extra kosten met zich meebrengen. Daarnaast kan je de woning bij oplevering laten keuren en zal de inrichting en afwerking van je nieuwe woning tevens kosten met zich meebrengen.

Wanneer je een nieuwbouwwoning ‘vrij op naam’ (v.o.n.) koopt, neemt de verkopende partij de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening. Het gaat om de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de transportakte. Als koper betaal je bij een prijs ‘vrij op naam’ het volgende: grondkosten, aanneemsom (inclusief eventuele KAO-meerwerkopties), eventuele bouwrente en aanvullende rente (transportrente).

Dit is de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Kijk op www.swk.nl voor meer informatie.

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK.

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Kijk voor meer informatie op www.swk.nl.

.

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief, de website regelmatig te bezoeken en onze social media kanalen te volgen ben je altijd op de hoogte.

Na het (online) ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Overleg dit altijd met de makelaar of jouw adviseur. Bij verkoop van uw huidige woning adviseren wij u in de koopakte een clausule op te nemen, waarin de datum van leegkomen variabel wordt gesteld.

De prognose is dat de bouw circa 1,5 jaar zal duren.

De prognose is dat de woningen medio 2026 worden opgeleverd.

Zodra 70% van de 56 woningen is verkocht en 70% van de 93 meergezinswoningen én de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen. De prognose start bouw van de woningen in Podium fase 2 is vooralsnog eind 2024/begin 2025.

De inschrijfperiode loopt tot 15 mei 11.00 uur.

De verkoop van Podium fase 2 is gestart op 2 mei. Je hebt tot 15 mei, 11.00 uur om je in te schrijven. Tijdens de verkoop vind je hiervoor een formulier op de website. Na verzending ontvang je een bevestiging van je aanmelding per e-mail (let op: het kan zijn dat deze in je spambox terecht is gekomen).

Een optie is een periode dat de woning voor jou is gereserveerd. Je spreekt met de makelaar een specifieke periode af. In de praktijk omvat dit maximaal een week. In deze periode kan je nadenken over de aankoop. Je hebt nog alle tijd om je vragen te stellen. Een optie is dus vrijblijvend, alleen heb je het voordeel dat de woning in de tussentijd aan niemand anders kan worden verkocht.

We wijzen zoveel mogelijk toe op eerste voorkeur. Mochten er meerdere mensen hebben ingeschreven op hetzelfde bouwnummer kijken we naar de inschrijvingen van mensen die een financiële check kunnen overleggen.

Dit verschilt per woning. Op de prijslijst is dit terug te vinden per bouwnummer.

Alle eigenaren van de woningen zijn voor een bepaald deel ook eigenaar van de binnentuin en dragen naar rato ook gezamenlijk de kosten voor het onderhoud.

Ja, er wordt een VVE opgericht, bij zowel de appartementen als de eengezinswoningen. De te verwachten kosten worden nog berekend. De makelaar of verkoop manager van Heijmans vertelt je graag meer.

Via de website kan je de plattegronden bekijken en downloaden op de woningtypepagina's.

De woning wordt exclusief keuken maar inclusief toilet en badkamer opgeleverd.

De wanden worden behang klaar opgeleverd.

De woningen hebben 1 eigen parkeerplaats.

De woningen worden gekoeld en verwarmd middels een warmte-koude systeem. De woningen zijn gasloos en hebben vloerverwarming op elke verdieping.

Het zijn koopwoningen.
De kopers keuzelijst is vanaf start verkoop online beschikbaar.

Nee, er is geen zelfbewoningsplicht voor de woningen in Podium fase 2.

Alle eigenaren van de woningen zijn voor een bepaald deel ook eigenaar van de binnentuin en dragen naar rato ook gezamenlijk de kosten voor het onderhoud.

Ja, er wordt een VVE opgericht, bij zowel de appartementen als de eengezinswoningen. De te verwachten kosten worden nog berekend. De makelaar of verkoop manager van Heijmans vertelt je graag meer.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je kosten voor het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van je woning.
Dit is de datum vanaf wanneer je als koper rente verschuldigd bent. Deze datum wordt genoemd in de hoera-brief.

De aanvullende rente is de rente die je betaalt vanaf het moment van overeenkomen tot de datum van transport bij de notaris. De aanvullende rente is fiscaal aftrekbaar en wordt ook wel transportrente genoemd.

Wanneer aan de opschortende voorwaarden is voldaan en we starten met de bouw, ontvang je een hoera-brief. In deze hoera-brief staat de peildatum voor en hoogte van de bouwrente aangegeven. De bouwrente is letterlijk de rente die je tijdens de bouw van je nieuwe woning dient te betalen. Als je later in het traject de woning koopt, ben je de bouwrente verschuldigd tot de datum van tekenen van de leveringsakte bij de notaris.

Zodra aan de opschortende voorwaarden* voldaan is en we weten wanneer de bouw gaat starten, ontvang je van Heijmans een aangetekende brief ‘Ingangsdatum voorbehoud financiering’. Dit is het moment waarop je financiële voorbehoud ingaat en je je hypotheek rondmaakt. De hypotheekakte zelf teken je tijdens het transport bij de notaris.

Natuurlijk is het mogelijk om al eerder aan de slag te gaan met het regelen van je hypotheek. Dit kan vanaf het moment dat de KAO getekend is. Je hypotheekadviseur kan vanaf dat moment al hypotheekoffertes bij de bank opvragen. Deze zijn echter maar een bepaalde tijd geldig en er zijn vaak kosten verbonden aan de verlening ervan.

* Onder de opschortende voorwaarden verstaan we de voorwaarden die vervuld dienen te zijn voordat de beslissing wordt genomen dat er wordt gestart met de bouw. Hieronder vallen o.a. de omgevingsvergunningen, het voorverkooppercentage en de planacceptatie SWK.

Het hebben van dubbele woonlasten valt niet te voorkomen bij de koop van een nieuwbouwwoning. Totdat je nieuwbouwwoning klaar is moet je immers ergens anders wonen. In deze periode betaal je naast de bouw van je nieuwe woning, ook voor je huidige onderkomen. Hoe groot de dubbele lasten zijn, is afhankelijk van de fase in het bouwproces en uiteraard jouw persoonlijke situatie. Laat je hierover goed voorlichten door een hypotheekadviseur.

Wanneer je de hypotheek niet rond krijgt binnen de termijn van 2 maanden (het financieringsvoorbehoud), kun je de koop kosteloos ontbinden. In dat geval moet je wel een verklaring van een bank overleggen waarin staat dat je de financiering niet rond krijgt.

In tegenstelling tot een bestaande woning, koop je een nieuwbouwwoning vrij op naam. Hierdoor worden bepaalde kosten niet in rekening gebracht (zie ook: Wat betekent ‘vrij op naam’?). Daarnaast heb je bij een nieuwbouwwoning in de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten. Doordat nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd zijn, woon je energiezuinig. Dit scheelt energiekosten!

Het opschortingsrecht houdt in dat je als koper het recht hebt om de betaling van de laatste 5% van de aanneemsom uit te stellen, totdat alle eventuele opleverpunten zijn opgelost. Heijmans stelt hiervoor een bankgarantie van 5%. Je betaalt als koper van tevoren dus wel 100% van de aanneemsom aan Heijmans.

Hoe graag je de woning ook wilt, de koop (met bijkomende kosten) moet financieel wel haalbaar zijn. We adviseren je daarom vroegtijdig je financiële situatie in kaart te brengen en financieel advies in te winnen. Hiervoor kun je een afspraak maken met een hypotheekadviseur of je stelt je vraag bij de makelaar. Een hypotheekadviseur kan vrijblijvend een haalbaarheidscheck voor je uitvoeren.

Tijdens de bouw van jouw nieuwe woning betaal je de aannemer in termijnen voor het werk dat hij verricht, de aanneemsom. De termijnen zijn gekoppeld aan de voortgang van de bouw. In de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) staat precies wanneer de termijn betaald moet zijn. Is de bouw al gestart op het moment dat je de woning aankoopt? Dan betaal je bij de notaris ook direct de reeds vervallen termijnen, eventuele bouwrente en aanvullende rente (transportrente).

De grondkosten betaal je tijdens het transport (het tekenen van de leverings- en hypotheekakte) bij de notaris. Je kunt betalen uit eigen middelen of vanuit je hypotheek en de factuur doorsturen naar je hypotheekverstrekker.

Wanneer je een woning koopt moet je rekening houden met extra kosten, zoals de advieskosten bij het afsluiten van de hypotheek en de notariskosten voor de hypotheekakte. Ook kunnen gewenste meerwerkopties (die niet in de KAO opgenomen zijn) extra kosten met zich meebrengen. Daarnaast kan je de woning bij oplevering laten keuren en zal de inrichting en afwerking van je nieuwe woning tevens kosten met zich meebrengen.

Wanneer je een nieuwbouwwoning ‘vrij op naam’ (v.o.n.) koopt, neemt de verkopende partij de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening. Het gaat om de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de transportakte. Als koper betaal je bij een prijs ‘vrij op naam’ het volgende: grondkosten, aanneemsom (inclusief eventuele KAO-meerwerkopties), eventuele bouwrente en aanvullende rente (transportrente).

Dit is de SWK Garantie- en Waarborgregeling. Kijk op www.swk.nl voor meer informatie.

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van SWK.

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Kijk voor meer informatie op www.swk.nl.

.

Door je aan te melden voor de nieuwsbrief, de website regelmatig te bezoeken en onze social media kanalen te volgen ben je altijd op de hoogte.

Na het (online) ondertekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Overleg dit altijd met de makelaar of jouw adviseur. Bij verkoop van uw huidige woning adviseren wij u in de koopakte een clausule op te nemen, waarin de datum van leegkomen variabel wordt gesteld.

De prognose is dat de bouw circa 1,5 jaar zal duren.

De prognose is dat de woningen medio 2026 worden opgeleverd.

Zodra 70% van de 56 woningen is verkocht en 70% van de 93 meergezinswoningen én de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen. De prognose start bouw van de woningen in Podium fase 2 is vooralsnog eind 2024/begin 2025.

De inschrijfperiode loopt tot 15 mei 11.00 uur.

De verkoop van Podium fase 2 is gestart op 2 mei. Je hebt tot 15 mei, 11.00 uur om je in te schrijven. Tijdens de verkoop vind je hiervoor een formulier op de website. Na verzending ontvang je een bevestiging van je aanmelding per e-mail (let op: het kan zijn dat deze in je spambox terecht is gekomen).

Een optie is een periode dat de woning voor jou is gereserveerd. Je spreekt met de makelaar een specifieke periode af. In de praktijk omvat dit maximaal een week. In deze periode kan je nadenken over de aankoop. Je hebt nog alle tijd om je vragen te stellen. Een optie is dus vrijblijvend, alleen heb je het voordeel dat de woning in de tussentijd aan niemand anders kan worden verkocht.

We wijzen zoveel mogelijk toe op eerste voorkeur. Mochten er meerdere mensen hebben ingeschreven op hetzelfde bouwnummer kijken we naar de inschrijvingen van mensen die een financiële check kunnen overleggen.

Dit verschilt per woning. Op de prijslijst is dit terug te vinden per bouwnummer.

Alle eigenaren van de woningen zijn voor een bepaald deel ook eigenaar van de binnentuin en dragen naar rato ook gezamenlijk de kosten voor het onderhoud.

Ja, er wordt een VVE opgericht, bij zowel de appartementen als de eengezinswoningen. De te verwachten kosten worden nog berekend. De makelaar of verkoop manager van Heijmans vertelt je graag meer.

Via de website kan je de plattegronden bekijken en downloaden op de woningtypepagina's.

De woning wordt exclusief keuken maar inclusief toilet en badkamer opgeleverd.

De wanden worden behang klaar opgeleverd.

De woningen hebben 1 eigen parkeerplaats.

De woningen worden gekoeld en verwarmd middels een warmte-koude systeem. De woningen zijn gasloos en hebben vloerverwarming op elke verdieping.

Het zijn koopwoningen.
De kopers keuzelijst is vanaf start verkoop online beschikbaar.

Nee, er is geen zelfbewoningsplicht voor de woningen in Podium fase 2.

Veelgestelde vragen – Podium fase 1

  • Servicekosten (VvE),
  • huur (& gebruik) van de warmtepomp,
  • de reeds gekozen opties,
  • hypotheekkosten (notaris).

De vrij op naam-prijs is inclusief grond- en bouwkosten, kadaster-, makelaars- architect- en notariskosten met betrekking tot de leveringsakte en 21% BTW. Dit is exclusief reeds gekozen opties die bepaald zijn in verband met de bouwvoorbereiding.

Op de downloadpagina vind je de prijslijst. 

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet binnen 2 maanden na het tekenen van de KAO (koop-/aannemingsovereenkomst) geregeld zijn. Uiteraard is het van belang dat je wel eerder start met het regelen van de eventuele hypotheek en dat je je vooraf goed laat informeren over jouw financiële mogelijkheden.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure

Op de website vind je een inschrijfformulier. Je kunt je inschrijven op maximaal 10 bouwnummers. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Let op: deze bevestiging kan in je spambox terechtkomen.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. Wij verwerken de meest recente inschrijving. Zorg er wel voor dat je je inschrijft vóór de sluiting.

De woningen worden toegewezen op basis van beschikbaarheid en tijd van inschrijving als er door meerdere personen op één bouwnummer is ingeschreven.

De makelaar is Woonvast makelaars, Amersfoort. Het enthousiaste verkoopteam van Woonvast makelaars bestaat uit Maureen van der Werff en Kirsten Hekman. Met hun jarenlange ervaring in nieuwbouw én Vathorst weten ze precies wat er nodig is om jou goed te informeren. Maureen en Kirsten zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van het nog te bouwen huis, van de techniek tot de afwerking en indelingsmogelijkheden. Heb je vragen? Neem contact met ze op! Wij (Heijmans) verkopen een deel van de woningen ook zelf.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen van Podium. Daarnaast ontvang je nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. 

De komende jaren worden in dit gebied 440 woningen gerealiseerd, verdeeld over meerdere fases en meerdere woningtypes. Zowel eengezinswoningen, als meergezinswoningen in huur en in koop. De eerste fase van Podium gaat nu van start en bestaat uit 195 woningen. Naast de 59 eengezinswoningen die nu in verkoop zijn, worden 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen.

De bouw van Podium is in volle vaart!

De prognose is dat de eerste woningen eind 2024 worden opgeleverd. 

Ja, er zijn nog 2 van de 5 extra parkeerplaatsen te koop. De prijs per parkeerplaats is € 25.000,- vrij op naam (exclusief maandelijkse servicekosten). Indien er meer belangstelling is dan beschikbare parkeerplaatsen, zal er worden geloot door de notaris. Elke woning heeft standaard 1 parkeerplaats.

In de openbare ruimte van Podium worden parkeerplaatsen voor bezoekers gerealiseerd. Bezoekers parkeren in de wijk en lopen naar de woningen. Er worden geen parkeerplaatsen direct bij de woningen gerealiseerd.

De woningen met bouwnummers 1 t/m 28 zijn gelegen aan de Common Green. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het wordt een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, picknicktafels en halfverharde paden. Hier kun je naar hartenlust wandelen, buiten sporten, een balletje trappen met de kinderen of fijn in de zon of schaduw zitten. De betrokken partijen doen hun best om na oplevering van de woningen ook de openbare ruimte zo veel en snel mogelijk definitief in te richten.

Officieel worden de woningen appartementsrechten. Als koper van een woning in Podium word je dus automatisch lid van de VvE. De binnentuin behoort tot het gemeenschappelijk gebied, waar maandelijks een bijdrage (servicekosten) van alle bewoners (ook van de appartemententorens) voor wordt gevraagd. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

De gezamenlijke binnentuin wordt gedeeld met de bewoners van alle 195 woningen (huurappartementen en eengezinswoningen). De binnentuin wordt zoveel mogelijk ‘groen’ ingericht. Dat wil zeggen dat er volop ruimte is voor diverse soorten planten en bomen. Ook wordt op een tweetal plekken een gat in het dak van de parkeergarage gemaakt, waardoor ook grotere bomen kunnen groeien. Daarnaast worden diverse zitgelegenheden gecreëerd en is er een speelgelegenheid voor kinderen.

De afvalverzameling vindt plaats middels ondergrondse containers voor papier, restafval en PMD. Deze containers staan in openbaar gebied en zijn aangegeven op de situatietekening.

Er komen op verschillende plekken in de wijk speelvoorzieningen. In de gezamenlijke daktuin worden enkele voorzieningen aangelegd voor de allerkleinste kinderen. In de openbare ruimte (dus buiten het gebouw) worden later speelvoorzieningen aangelegd voor de oudere jeugd.

HeZon is een joint venture, waarin Evoyo en Heijmans Energie beiden 50% participeren. We zijn hier beiden dus gelijkwaardige partners in.

  • HeZon is eigenaar van de energievoorziening. Ze investeert in de realisatie en het onderhoud ervan, is verantwoordelijk voor de levering van warmte en koude aan de consumenten, en krijgt hiervoor een vergoeding in de vorm van vastrecht van de consumenten.
  • Heijmans Energie ontwerpt, realiseert en onderhoudt de energievoorziening in opdracht van HeZon.
  • Evoyo verzorgt de backoffice en klant-dienstverlening in opdracht van HeZon (informatievoorziening, administratie/facturatie, contractafhandeling etc)

Daarnaast biedt Evoyo de warmtepompen aan (zowel in koop als in huur) die in samenhang met de collectieve energievoorziening van HeZon de warmte en koude in de woning verzorgen. HeZon en Evoyo hebben hierover afspraken, omdat de collectieve energievoorziening niet functioneert zonder warmtepompen en vice versa.

 

In een plaatje ziet dit er als volgt uit:

De diverse sfeerplattegronden vind je op de downloadpagina. Van een aantal woningen is geen sfeerplattegrond beschikbaar. Om toch een sfeerimpressie te krijgen, kun je op het bouwnummer van hetzelfde woningtype klikken. De afwijking betreft de zijgevels en/of het feit dat de woning gespiegeld is.

  • Voor bouwnummer 1 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 2 t/m 7 bekijken
  • Voor bouwnummer 13 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 10 t/m 12 bekijken
  • Voor bouwnummers 15 t/m 20 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummer 14 bekijken
  • Voor bouwnummers 21, 23 en 25 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 22, 24 en 26 bekijken
  • Voor bouwnummers 29 en 39 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 30 t/m 38 bekijken
  • Voor bouwnummers 40 t/m 52 en 59 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 53, 55 en 57 bekijken

Sommige woningtypes in Podium hebben een letter achter de benaming. Dit betekent het volgende:

  • S = gespiegeld
  • K = hoekwoning
  • Ksp = gespiegelde hoekwoning

Nee, Heijmans biedt dit niet aan. 

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Het kan voorkomen dat voor enkele bouwnummers deze optie is gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

Het eerste deel van de achtertuin wordt betegeld, met daarachter een stuk groen waar een hekje in wordt geplaatst. Dit hekwerk vormt de erfgrens. Daarachter is nog extra groen dat officieel tot de gezamenlijke binnentuin behoort.

Nee, ookal lijkt dit wel zo, aangezien je over een tuin beschikt. Officieel worden de woningen appartementsrechten. Het onderhoud van de woning zelf wordt straks per appartementsrecht geregeld, zodat de servicekosten voor de woning relatief laag kunnen blijven en je als eigenaar zelf kunt beslissen over het onderhoud van je eigen woning. Als koper word je ook automatisch lid van de VvE, die zorgt voor het onderhoud van de gezamenlijke binnentuin. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Het kan voorkomen dat voor enkele bouwnummers deze optie is gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Het kan voorkomen dat voor enkele bouwnummers deze optie is gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

Ja, dit is mogelijk. In de basis wordt het leidingwerk op de begane grond voorbereid, maar het is een optie om de keuken te verplaatsen naar de 1e verdieping.

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

De 59 woningen die nu in verkoop zijn, betreffen koopwoningen. Huren in Podium is ook mogelijk. Komende periode worden er 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen. De verhuur verloopt via Vesteda en de Alliantie.

Er zijn in deze eerste fase in het totaal 59 woningen in verkoop. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende woningtypes. Bekijk de interactieve kavelkaart voor het actuele woningaanbod.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

De woningtypes 1, 1A, 2, 2A en 5 met bouwnummer 1 t/m 28 hebben een inpandige garage bij de woning waar de auto geparkeerd kan worden. De andere woningen hebben een parkeerplaats in de parkeergarage op niveau 0, onder de tuinen. Voor deze woningen is één parkeerplaats beschikbaar. Er zijn ook nog een aantal extra parkeerplaatsen los te koop. In de parkeergarage is de vrije hoogte 2,1 m en de maximale breedte 2,4 meter. Check goed de afmetingen van je auto in relatie tot de afmetingen van je parkeerplaats.

Ja, alle woningen die nog te koop zijn, hebben een mantelbuis ter voorbereiding voor een laadpaal. Hiermee kan je (of een installateur) gemakkelijk een kabel trekken naar de eigen meterkast.

De woningen worden inclusief badkamer en toilet opgeleverd, en exclusief keuken. 

Alle woningen hebben een inpandige berging die onderdeel uitmaakt van de woning. De bergingen, waar ook de fietsen neergezet dienen te worden, zijn bereikbaar via (parkeer)niveau 0. 

Alle woningen die nog te koop staan zijn standaard voorzien van voorbereiding op zonnepanelen.

Op de specifieke woningtypepagina's vind je de plattegronden per bouwnummer.

 

De woningen in Podium worden verwarmd middels een warmtepomp. De warmtepomp is aangesloten op een WKO bron (warmte-koude-opslaginstallatie). Wanneer je een woning in Podium koopt, sluit je ook automatisch een leveringsovereenkomst en/of huur-/koopovereenkomst af met Hezon. Deze partij ontwerpt, installeert en onderhoudt het energiesysteem. Optioneel is het mogelijk de warmtepomp te kopen. Dit betekent dat de vrij op naam-prijs van de woning hoger wordt.

De wanden worden behangklaar opgeleverd. 

  • Servicekosten (VvE),
  • huur (& gebruik) van de warmtepomp,
  • de reeds gekozen opties,
  • hypotheekkosten (notaris).

De vrij op naam-prijs is inclusief grond- en bouwkosten, kadaster-, makelaars- architect- en notariskosten met betrekking tot de leveringsakte en 21% BTW. Dit is exclusief reeds gekozen opties die bepaald zijn in verband met de bouwvoorbereiding.

Op de downloadpagina vind je de prijslijst. 

De financiering voor de aankoop van je nieuwe woning moet binnen 2 maanden na het tekenen van de KAO (koop-/aannemingsovereenkomst) geregeld zijn. Uiteraard is het van belang dat je wel eerder start met het regelen van de eventuele hypotheek en dat je je vooraf goed laat informeren over jouw financiële mogelijkheden.

Bekijk hiervoor de verkoopprocedure

Op de website vind je een inschrijfformulier. Je kunt je inschrijven op maximaal 10 bouwnummers. Na verzending ontvang je een bevestiging per e-mail van je inschrijving. Let op: deze bevestiging kan in je spambox terechtkomen.

Wil je je toch inschrijven op een ander bouwnummer? Schrijf je dan nogmaals in. Wij verwerken de meest recente inschrijving. Zorg er wel voor dat je je inschrijft vóór de sluiting.

De woningen worden toegewezen op basis van beschikbaarheid en tijd van inschrijving als er door meerdere personen op één bouwnummer is ingeschreven.

De makelaar is Woonvast makelaars, Amersfoort. Het enthousiaste verkoopteam van Woonvast makelaars bestaat uit Maureen van der Werff en Kirsten Hekman. Met hun jarenlange ervaring in nieuwbouw én Vathorst weten ze precies wat er nodig is om jou goed te informeren. Maureen en Kirsten zorgen ervoor dat je een goed beeld krijgt van het nog te bouwen huis, van de techniek tot de afwerking en indelingsmogelijkheden. Heb je vragen? Neem contact met ze op! Wij (Heijmans) verkopen een deel van de woningen ook zelf.

Wanneer je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen van Podium. Daarnaast ontvang je nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning. Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief. 

De komende jaren worden in dit gebied 440 woningen gerealiseerd, verdeeld over meerdere fases en meerdere woningtypes. Zowel eengezinswoningen, als meergezinswoningen in huur en in koop. De eerste fase van Podium gaat nu van start en bestaat uit 195 woningen. Naast de 59 eengezinswoningen die nu in verkoop zijn, worden 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen.

De bouw van Podium is in volle vaart!

De prognose is dat de eerste woningen eind 2024 worden opgeleverd. 

Ja, er zijn nog 2 van de 5 extra parkeerplaatsen te koop. De prijs per parkeerplaats is € 25.000,- vrij op naam (exclusief maandelijkse servicekosten). Indien er meer belangstelling is dan beschikbare parkeerplaatsen, zal er worden geloot door de notaris. Elke woning heeft standaard 1 parkeerplaats.

In de openbare ruimte van Podium worden parkeerplaatsen voor bezoekers gerealiseerd. Bezoekers parkeren in de wijk en lopen naar de woningen. Er worden geen parkeerplaatsen direct bij de woningen gerealiseerd.

De woningen met bouwnummers 1 t/m 28 zijn gelegen aan de Common Green. De Common Green loopt als een groene zone door de wijk. Het wordt een laagdrempelig park met gras, bloemenperken, bomen, hagen, picknicktafels en halfverharde paden. Hier kun je naar hartenlust wandelen, buiten sporten, een balletje trappen met de kinderen of fijn in de zon of schaduw zitten. De betrokken partijen doen hun best om na oplevering van de woningen ook de openbare ruimte zo veel en snel mogelijk definitief in te richten.

Officieel worden de woningen appartementsrechten. Als koper van een woning in Podium word je dus automatisch lid van de VvE. De binnentuin behoort tot het gemeenschappelijk gebied, waar maandelijks een bijdrage (servicekosten) van alle bewoners (ook van de appartemententorens) voor wordt gevraagd. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

De gezamenlijke binnentuin wordt gedeeld met de bewoners van alle 195 woningen (huurappartementen en eengezinswoningen). De binnentuin wordt zoveel mogelijk ‘groen’ ingericht. Dat wil zeggen dat er volop ruimte is voor diverse soorten planten en bomen. Ook wordt op een tweetal plekken een gat in het dak van de parkeergarage gemaakt, waardoor ook grotere bomen kunnen groeien. Daarnaast worden diverse zitgelegenheden gecreëerd en is er een speelgelegenheid voor kinderen.

De afvalverzameling vindt plaats middels ondergrondse containers voor papier, restafval en PMD. Deze containers staan in openbaar gebied en zijn aangegeven op de situatietekening.

Er komen op verschillende plekken in de wijk speelvoorzieningen. In de gezamenlijke daktuin worden enkele voorzieningen aangelegd voor de allerkleinste kinderen. In de openbare ruimte (dus buiten het gebouw) worden later speelvoorzieningen aangelegd voor de oudere jeugd.

HeZon is een joint venture, waarin Evoyo en Heijmans Energie beiden 50% participeren. We zijn hier beiden dus gelijkwaardige partners in.

  • HeZon is eigenaar van de energievoorziening. Ze investeert in de realisatie en het onderhoud ervan, is verantwoordelijk voor de levering van warmte en koude aan de consumenten, en krijgt hiervoor een vergoeding in de vorm van vastrecht van de consumenten.
  • Heijmans Energie ontwerpt, realiseert en onderhoudt de energievoorziening in opdracht van HeZon.
  • Evoyo verzorgt de backoffice en klant-dienstverlening in opdracht van HeZon (informatievoorziening, administratie/facturatie, contractafhandeling etc)

Daarnaast biedt Evoyo de warmtepompen aan (zowel in koop als in huur) die in samenhang met de collectieve energievoorziening van HeZon de warmte en koude in de woning verzorgen. HeZon en Evoyo hebben hierover afspraken, omdat de collectieve energievoorziening niet functioneert zonder warmtepompen en vice versa.

 

In een plaatje ziet dit er als volgt uit:

De diverse sfeerplattegronden vind je op de downloadpagina. Van een aantal woningen is geen sfeerplattegrond beschikbaar. Om toch een sfeerimpressie te krijgen, kun je op het bouwnummer van hetzelfde woningtype klikken. De afwijking betreft de zijgevels en/of het feit dat de woning gespiegeld is.

  • Voor bouwnummer 1 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 2 t/m 7 bekijken
  • Voor bouwnummer 13 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 10 t/m 12 bekijken
  • Voor bouwnummers 15 t/m 20 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummer 14 bekijken
  • Voor bouwnummers 21, 23 en 25 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 22, 24 en 26 bekijken
  • Voor bouwnummers 29 en 39 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 30 t/m 38 bekijken
  • Voor bouwnummers 40 t/m 52 en 59 kun je de sfeerplattegronden van bouwnummers 53, 55 en 57 bekijken

Sommige woningtypes in Podium hebben een letter achter de benaming. Dit betekent het volgende:

  • S = gespiegeld
  • K = hoekwoning
  • Ksp = gespiegelde hoekwoning

Nee, Heijmans biedt dit niet aan. 

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Het kan voorkomen dat voor enkele bouwnummers deze optie is gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

Het eerste deel van de achtertuin wordt betegeld, met daarachter een stuk groen waar een hekje in wordt geplaatst. Dit hekwerk vormt de erfgrens. Daarachter is nog extra groen dat officieel tot de gezamenlijke binnentuin behoort.

Nee, ookal lijkt dit wel zo, aangezien je over een tuin beschikt. Officieel worden de woningen appartementsrechten. Het onderhoud van de woning zelf wordt straks per appartementsrecht geregeld, zodat de servicekosten voor de woning relatief laag kunnen blijven en je als eigenaar zelf kunt beslissen over het onderhoud van je eigen woning. Als koper word je ook automatisch lid van de VvE, die zorgt voor het onderhoud van de gezamenlijke binnentuin. Er zal een externe partij worden gecontracteerd die de VvE zal oprichten. 

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Het kan voorkomen dat voor enkele bouwnummers deze optie is gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Het kan voorkomen dat voor enkele bouwnummers deze optie is gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

Ja, dit is mogelijk. In de basis wordt het leidingwerk op de begane grond voorbereid, maar het is een optie om de keuken te verplaatsen naar de 1e verdieping.

Dit is in verband met de bouwvoorbereiding niet meer mogelijk. Alle meerwerkopties zijn reeds gekozen. Informeer hierover bij de makelaar.

De 59 woningen die nu in verkoop zijn, betreffen koopwoningen. Huren in Podium is ook mogelijk. Komende periode worden er 136 huurappartementen gerealiseerd. Dit betreffen sociale, middeldure en vrije sector huurwoningen. De verhuur verloopt via Vesteda en de Alliantie.

Er zijn in deze eerste fase in het totaal 59 woningen in verkoop. Je kunt kiezen uit een aantal verschillende woningtypes. Bekijk de interactieve kavelkaart voor het actuele woningaanbod.

Dit is de SWK Garantie en waarborgregeling. Bekijk de website van SWK voor meer informatie.

De woningtypes 1, 1A, 2, 2A en 5 met bouwnummer 1 t/m 28 hebben een inpandige garage bij de woning waar de auto geparkeerd kan worden. De andere woningen hebben een parkeerplaats in de parkeergarage op niveau 0, onder de tuinen. Voor deze woningen is één parkeerplaats beschikbaar. Er zijn ook nog een aantal extra parkeerplaatsen los te koop. In de parkeergarage is de vrije hoogte 2,1 m en de maximale breedte 2,4 meter. Check goed de afmetingen van je auto in relatie tot de afmetingen van je parkeerplaats.

Ja, alle woningen die nog te koop zijn, hebben een mantelbuis ter voorbereiding voor een laadpaal. Hiermee kan je (of een installateur) gemakkelijk een kabel trekken naar de eigen meterkast.

De woningen worden inclusief badkamer en toilet opgeleverd, en exclusief keuken. 

Alle woningen hebben een inpandige berging die onderdeel uitmaakt van de woning. De bergingen, waar ook de fietsen neergezet dienen te worden, zijn bereikbaar via (parkeer)niveau 0. 

Alle woningen die nog te koop staan zijn standaard voorzien van voorbereiding op zonnepanelen.

Op de specifieke woningtypepagina's vind je de plattegronden per bouwnummer.

 

De woningen in Podium worden verwarmd middels een warmtepomp. De warmtepomp is aangesloten op een WKO bron (warmte-koude-opslaginstallatie). Wanneer je een woning in Podium koopt, sluit je ook automatisch een leveringsovereenkomst en/of huur-/koopovereenkomst af met Hezon. Deze partij ontwerpt, installeert en onderhoudt het energiesysteem. Optioneel is het mogelijk de warmtepomp te kopen. Dit betekent dat de vrij op naam-prijs van de woning hoger wordt.

De wanden worden behangklaar opgeleverd.